TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  MIESIĄC MAJ




 Wpłaty gotówkowe

 

23 – 30  kwietnia- godz. 7:30 - 10:00

23 – 30  kwietnia - godz. 13:30 - 15:20

 

Wpłaty na konto

 

23 – 29 kwietnia

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

 

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 

- imię i nazwisko dziecka, klasa

- "opłata za obiady,    lub   śn.+ob.+podw.   lub    śn. + podw."

- miesiąc

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie z podwieczorkiem)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 

Kwoty za miesiąc kwiecień wynoszą:


Kwoty nie obejmują odwołań za miesiąc     KWIECIEŃ


Kwotę też trzeba pomniejszyć jak dziecko ma wyjazd na zieloną szkołę

(proszę w przelewie zaznaczyć w którym tygodniu nie bedzie korzystać z posiłków

np. 11-15 , 18-22 , 25-29)


W przypadku odwołań posiłków , istnienie możliwość zapytania o kwotę odliczenia. Maile w tej sprawie należy kierować pod adres: obiadysp143@wp.pl.

 

W mailu należy zamieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka oraz klasę do której uczęszcza.


OPŁATY ZA MIESIĄC MAJ

 

obiady  -   20 dni x 4 zł. = 80,-

 

śniadanie+ obiad+ podwieczorek - 20 dni x 7 zł. = 140,-

 

śniadanie+ podwieczorek - 20 dni x 3 zł. = 60,-

 







Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30 w dniu wydania posiłku lub w dniach poprzedzających


podając : klasę, nazwisko i imię.


(Do szkoły uczęszczają dzieci o tym samym nazwisku i imieniu)

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta (np. pierwszy tydzień Zimy W Mieście) - centrala przekierowuje rozmowę na Stołówkę. Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Menu

Pn.

27.04.15

 

- Płatki orkiszowe na mleku

- Pieczywo mieszane z polędwicą sopocką, sałata, pomidor, szczypiorek

- Herbatka zielona

- Zupa ogórkowa z ziemniakami

 

- Gulasz wp

- Kluski śląskie

- Surówka z selera z orzechami włoskimi

- Kompot owocowy

- Jogurt pitny Milko

- Kisiel z owoców

- Pumpernikiel z dżemem truskawkowym

Wt.

28.04.15

 

 

 

- Jajecznica na maśle

- Kajzerka z masłem, ogórek konserwowy, papryka czerwona

- Kakao

- Zupa pomidorowa z makaronem

 

- Ryba pieczona

- Kasza jaglana

- Surówka z rucoli, papryki kolorowej, pomidora, fasolki konserwowej białej, kukurydzy, czerwonej cebuli i pestek słonecznika

- Soczek

 

 

- Kasza manna z posypką z czekolady mlecznej

- Winogrona

- Herbata owocowa

Śr.

29.04.15

 

 

- Płatki miodowe na mleku

- Grahamka z pastą teriaki z kurczaka, ogórek świeży

- Herbatka owocowa

- Zupa grochowa z ziemniakami

 

- Kluski leniwe

- Marchewka z jabłkiem, pomarańczami i rodzynkami

- Kompot owocowy

- Pieczywo wieloziarniste z masłem, pasta z tuńczyka z warzywami

- Herbata miętowa

Czw.

30.04.15

 

- Bułka z ziarnami z masłem, wędlina mielona, ogórek kwaszony

- Kawa inka

- Zupa krem wielowarzywny z makaronem

 

- Klopsiki wp. w sosie ziołowym

- Ziemniaki z koperkiem

- Surówka żydowska (kapusta biała, jabłko, marchew, por, papryka)

- Herbata czarna z cytryną i miodem

 

- Ananas

- Deser jogurtowy z makiem

- Rurki waflowe

- Gruszka

- Herbatka ziołowa

Pt.

01.05.15

 

 

 

 

 

 

Menu

Pn.

20.04.15

 

- Kasza jaglana na mleku

- Bułka z ziarnami z serkiem topionym, pomidor, rzodkiewka, koperek

- Herbatka owocowa

- Krupnik z ziemniakami na podrobach

 

- Gołąbki w sosie pomidorowym

- Ziemniaki z natka pietruszki

- Ogórek kwaszony

- Kompot owocowy

- Wafle ryżowe

- Deser sojowy waniliowy

- Mandarynka

- Woda z miodem i cytryną

Wt.

21.04.15

 

 

 

- Kiełbasa na ciepło z ketchupem

- Chleb wieloziarnisty z masłem, papryka, szczypiorek

- Herbata czarna z rumiankiem

- Zupa wielowarzywna z ciecierzycą i ziemniakami

 

- Zapiekanka śmietanowo-makaronowa z szynką, ziołami i serem żółtym

- Surówka z mieszanki sałat, pomidora, papryki, oliwek, orzechów i pestek dyni

- Herbata czarna z cytryną i miodem

 

- Jogurt

- Serek homogenizowany

- Maca naturalna

- Mleko

Śr.

22.04.15

 

 

- Płatki jęczmienne na mleku z bakaliami

- Rogalik półfrancuski na ciepło z owocami

- Herbatka z miętą

- Zupa Solferino z makaronem

 

- Befsztyk wp. z cebulką

- Kasza bulgur

- Buraczki na ciepło

- Kompot owocowy

- Bułka wrocławska z twarogiem, szczypiorkiem i rzodkiewką

- Kakao

Czw.

23.04.15

 

- Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem na twardo, ogórek kiszony, sałata rucola

- Herbata owocowa

- Rosół z makaronem

 

- Udo kurczaka pieczone

- Ziemniaki z koperkiem

- Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka

- Herbata miętowa

 

- Melon

- Maślanka bananowo-truskawkowa z otrębami gryczanymi

- Gofr

 

Pt.

24.04.15

 

 

- Płatki owsiane na mleku z orzechami

- Grahamka z pastą rybną i warzywami

- Herbatka koperkowa

- Pejzanka z ziemniakami

 

- Ryż z jabłkami w sosie jogurtowo - waniliowym

- Herbata zielona z miodem

 

- Chleb pszenny z masłem, ser żółty, sałata, papryka

- Herbata owocowa

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców