Termin opłat za miesiąć październik minął, teraz można TYLKO wykupić posiłki jednodniowe.

 

 



 

 

 

 


 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie z podwieczorkiem)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 


 

 


 




Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30  dniu wydania posiłku lub w dniach

 

poprzedzających

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

 

 Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

29.09.14

 

- Poduszeczki karmelowe na mleku

- Bułka z ziarnem z serkiem topionym, pomidor, szczypiorek

- Herbata czarna z cytryną

- Barszczyk biały z ziemniakami

 

- Gulasz wołowy

- Kasza pęczak

- Groszek gotowany na parze

- Napój herbaciany cytrynowy

- Kiwi

- Chrupki kukurydziane

- Sok multiwitamina

Wt.

30.09.14

 

 

 

- Kasza manna z sokiem malinowym

- Parówka z wody z ketchupem

- Chleb z masłem, papryka świeża

- Herbatka z dzikiej róży

- Zupa pomidorowa z ryżem brązowym

 

 

- Indyk pieczony w sosie z dodatkiem żurawiny

- Ziemniaki ze szczypiorkiem

- Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i papryki

- Kompot owocowy

- Batonik Kinder pingui

- Jogurt owocowy

- Rurki waflowy

- Herbatka koperkowa

Śr.

01.10.14

 

 

- Tost z serem żółtym, wędliną wieprzową parzoną

- Ogórek świeży

- Kakao

- Zupa grochowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami

 

- Knedle ze śliwką

- Marchewka do chrupania (50g)

- Herbata z cytryną

- Maca

- Kisiel pitny

- Banan

Czw.

02.10.14

 

 

- Płatki jęczmienne na mleku

- Bułka żytnia z pastą z kurczaka, pomidor

- Herbatka owocowa

- Zupa krem z selera z ziemniakami

 

- Łazanki z kapustą kiszoną, mięsem drobiowo-wieprzowym i warzywami

- Soczek w kartoniku

- Sernik

- Batonik cini-minis

- Jabłko

- Mięta z cytryną

Pt.

03.10.14

 

 

- Chleb pszenno-żytni z masłem, twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem

- Kawa żołędziowa

- Zupa jarzynowa z makaronem

 

- Filet z mintaja panierowany

- Ziemniaki

- Surówka z buraków, papryki i kukurydzy

- Kompot owocowy

- Rogalik z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem owocowym

- Mleko czekoladowe

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców