Codziennie w godzinach  7:30 - 10:00 można wykupywać  posiłki jednodniowe.


 

 

Odwołania posiłków zgłaszamy w dniu wydawania posiłku lub w dniach poprzedzających

Podając : nazwisko , imię, klasę


(Do szkoły uczęszczają dzieci o tym samym nazwisku i imieniu)

 

 

 

ODWOŁANIE POSIŁKÓW MOŻNA ZGŁASZAĆ

 NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta lub z chwilą gdy linia jest zajęta centrala przekierowuje rozmowę na stołówkę.

Z chwilą gdyby II- ga linia linia była też zajęta centrala przekierowuje rozmowe do sekretariatu.

Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

PROSZĘ CZEKAĆ DŁUŻEJ NA PODJĘCIE ROZMOWY

 


 PRZEZ MAIL

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

     Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.

 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.



 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka, klasa , miesiąc za który jest opłacane

np. Jan Kowalski; kl.0a; marzec; (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

  Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój i deser

Podwieczorek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czw.01.12.16

Ś-2,5,12,13

Z-5,10

2d-5

p-2,6,13

- Płatki ryżowe na mleku

- Bułka kłosik (35g) z masłem (4g), pasztetem wieprzowo-wołowo-drobiowym (35g), ogórek świeży

- Herbata czarna z cytryną (0,2l)

- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (0,25l)

 

- Ryż brązowy ( 85g) z jabłkiem (100g) i polewą jogurtową (80g)

- Woda mineralna (0,5l)

- Bułka żytnia (35g) z pastą jajeczną (40g), rzodkiewka, szczypiorek

- Mandarynka – 1szt

- Herbata ziołowa (0,2l)

Pt.  02.12.16

Ś-5,13

Z-5,10,13

2d-6,9

p-2,5,13

- Płatki żytnie na mleku czekoladowym (z kakao) (0,13l)

- Pieczywo mieszane (35g) z serkiem typu Capri (25g), roszponka, papryka czerwona (25g)

- Herbata owocowa (0,2l)

- Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

- Łosoś pieczony (80g)

- Ziemniaki (150g)

- Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego, marchewki, pomidora, papryki i kalarepki (100g)

 

- Herbata z miodem, cytryną i imbirem (0,2l)

 

- Winogrono (100g)

- Chałka (35g) z masłem (4g)

- Banan – 1szt

- Mleko w kartoniku (250ml)

 

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój i deser

Podwieczorek

Pn.05.12.16

Ś-5,13

Z-5,10

2d-2,5,6,13

p-2,5,13

- Bułka kłosik (35g) z  serem topionym (15g), rzodkiewką i rukolą

- Kakao (0,2l)

 

- Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

- Gulasz wp (130g)

- Kasza pęczak (95g)

- Surówka z kalarepki i marchewki z sosem jogurtowo-majonezowym (100g)

- Herbata z cytryną i imbirem (0,2l)

 

 

- Bułka żytnia (35g) z masłem (4g)

- Kisiel owocowy z sosem waniliowym (130g)

- Pomarańcz -1szt

- Mleko (0,2l)

Wt 06.12.16

Ś-5,13

Z-5,10

2d-2,5,13

p-5,13

- Twarożek ziarnisty (100g)

- Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

- Herbata owocowa (0,2l)

- Zupa pomidorowa z ryżem brązowym (0,25l)

 

- Kotlet mielony cielęco-wp pieczony (90g)

- Ziemniaki (150g)

- Buraczki na ciepło (100g)

- Woda mineralna (0,5l)

 

- Banan -1szt

- Jogurt grecki z owocami (150g)

- Bułka grahamka (30g) z masłem (4g)

- Herbatka miętowa (0,2l)

Śr. 07.12.16

Ś-2,5,13

Z-5,10

2d-5,12,13

p-5

- Płatki owsiane na mleku (130g)

- Pieczywo mieszane (35g)  z pasztetem drobiowym (10g), ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem

- Herbata miętowa (0,2l)

- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (250g)

 

- Spaghetti bologneese z mięsem wp

- Brokuł z kalafiorem (100g)

- Kompot owocowy (0,2l)

 

- kiwi (1 szt)

- Maślanka mixowana z jeżynami i miodem (0,13l)

- Chrupki kukurydziane (50g)

Czw.08.12.16

Ś-5,13

Z-5,10

2d-5

p-2,5,13

- Płatki pszenne na mleku (130g)

- Kiełbasa wp. na ciepło (70g)  z ketchupem (10g)

- Chleb mieszany (35g) z masłem (4g), ogórkiem i koperkiem

- Herbata czarna (0,2l)

- Zupa fasolowa z ziemniakami (0,25l)

 

- Ryż (0,085kg) z filetem kurczaka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

- Sok tłoczony jabłko-żurawina (0,2l)

 

- Sernik (80g)

- Gruszka-1szt

- Herbatka z dzikiej róży (0,2l)

Pt.  09.12.16

Ś-5,13

Z-13

2d-2,4,5,6,9,10,12,13

p-1,5,13

- Płatki orkiszowe na mleku (130g)

- Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), roszponką, ser żółty (15g), papryka, szczypiorek

- Herbata rumiankowa (0,2l)

- Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

- Paluszki rybne z całego fileta mintaja (90g)

- Ziemniaki (150g)

- Surówka ze świeżych pomidorów z bazylią (100g)

- Herbata miętowa (0,2l)

 

- Jogurt grecki z owocami (ok 130g)

 

- Mieszanka płatków zbożowych z owocami suszonymi z mlekiem (0,15kg)

- Winogrona (70g)

- Herbata owocowa

 

 

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój i deser

Podwieczorek

Pn.12.12.16

Ś-5,13

Z-5,10

2d-2,5,6,13

p-5,13

- Pieczywo mieszane (35g) z pastą z twarogu, szczypiorku i rzodkiewki (40g)

- Herbata z cytryną (0,2l)

- Zupa z soczewicy z kiełbasą i ziemniakami (0,25l)

 

- Klopsiki cielęco-wp-drobiowe w sosie serowo-śmietanowym (30g)

- Kopytka szpinakowe (150g)

- Surówka colesław (100g)

- Sok owocowy tłoczony (0,2l)

 

- Budyń czekoladowy (120g)

- Wafelki tortowe – 3szt

- Jabłko -1szt

- Woda z cytryną (0,2l)

 

Wt. 13.12.16

Ś-2,5,6,13

Z-5,10,13

2d-2,13

p-5,13

- Pieczywo mieszane (35g) z pastą w wędzonej makreli,  jajka (35g) kalarepka, kiełki warzyw mieszanych

- Herbata czarna (0,2l)

- Zupa gulaszowa z mięsa wołowego z makaronem (0,25l)

 

- Gołąbki z mięsem i ryżem (130g) w sosie pomidorowym (40g)

- Ziemniaki (150g)

- Ogórek kiszony (60g)

- Woda mineralna (0,5l)

 

- Melon (100g)

- Bułka kłosik (35g) z masłem, sałatą rucolą, rzodkiewką i papryką   

- Połówka owocu kaki

- Mleko (0,2l)

 

Śr.14.12.16

Ś-2,13

Z-2,10,13

2d-2,69,13

p-5,13

- Płatki żytnie na mleku (130g)

- Bułka wrocławska (25g) z masłem, szynką drobiową (20g), sałatą i pomidorem (20g)

- Herbata owocowa (0,2l)

- Barszczyk czerwony z uszkami z pieczarkami (0,25l)

 

 - Łosoś pieczony (80g)

- Kasza gryczana niepalona (95g)

- Surówka z sałaty lodowej, pomidor, ogórek, papryka (90g)

- Kompot z suszu (0,2l)

 

- Makowiec (60g)

 

- Koktajl wiśniowo-bananowy na mleku (150g)

- Pieczywo z ziarnami (35g) z masłem (4g)

Czw.15.12.16

Ś-5,13

Z-10,13

2d-2,5,13

p-5

- Płatki pszeniczne na mleku (0,13l)

- Kanapka (35g) z baleronem (20g), roszponką i ogórkiem

- Herbata owocowa (0,2l)

- Rosół z makaronem (0,25l)

 

- Kotlet schabowy (80g)

- Ziemniaki (150g)

- Mizeria (85g)

- Soczek (0,2l)

 

- Serek homogenizowany  - ok150g

- Ryż preparowany (50g)

- Winogrona (80g)

- Herbata z rumianku (0,2l)

Pt. 16.12.16

Ś-2,6,13

Z-5,10

2d-2,5,13

p-2,5,13

- Pieczywo mieszane z pastą jajeczną (35g), papryka czerwona

- Kawa inka (0,2l)

- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

- Naleśniki z serem (210g), musem z truskawek i jeżyn(100g)  i polewą śmietanową (70g)

 

 

- Kompot owocowy (0,2l)

 

- gruszka-1szt

- Galaretka owocowa (100g)

- Kajzerka (25g) z masłem (4g)

- Mandarynka – 1szt

- Mleko (0,2l)

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój i deser

Podwieczorek

Pn.19.12.16

Ś-2,5,9,13

Z-10

2d-2,5,6,13

p-5,13

- Pieczywo mieszane (35g) z pastą ze szprota, jaja, twarożku mielonego, ogórek (40g)

- Herbata z rumianku (0,2l)

- Kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami (0,25l)

 

- Gulasz z szynki (130g)

- Kasza gryczana (95g)

- Surówka z kapusty białej, rzepy, pora, marchewki, jabłka i żurawiny (100g)

- Soczek (0,2l)

- Mandarynka – 1szt (100g)

 

- Koktajl truskawkowy na mleku (150g)

- Granola owocowa (50g)

 

Wt.20.12.16

Ś-2,5,12,13

Z-5,10

2d--

p-2,5,13

- Parówki wp. (60g) z sosem pomidorowym (10g)

- Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (4g), sałatą  i papryką czerwoną (15g)

- Herbata z pokrzywy (0,2l)

- Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

- Pałka z kurczaka pieczona (35g)

- Ziemniaki (150g)

- Bukiet warzyw na parze (100g)

- Woda mineralna (0,5l)

- Jogurt naturalny z musem owocowym (morelowo-bananowym) (120g)

- Herbatniki (27g)

- Jabłko – 1szt

- Herbata czarna (0,2l)

 

Śr. 21.12.16

Ś-5

Z-2,5,10,13

2d-5,13

p-2,5,13

- Komosa ryżowa  na mleku (0,13l)

- Pieczywo mieszane z pastą z kurczaka (40g), kiełki warzyw, pomidor (20g)

- Herbata zielona (0,2l)

- Żurek z ziemniakami z białą kiełbasą i jajem (0,25l)

 

- Spaghetti bologneese z mięsem wp (310g).

- Cieciorka duszona

- Kompot owocowy (0,2l)

 

- Jogurt owocowy ok 125g-1szt

 

- Bułeczka deserowa z rodzynką (35g)  z masłem (4g)

- Cząstka z ananasa (60g)

- Kakao (0,13l)

Czw.22.12.16

Ś-2,5,13

Z-5,10

2d-2,5,13

p-13

- Tosty z pieczywa mieszanego (35g) z masłem (4g), szynką parzoną (17g) i serem żółtym (10g), ogórek świeży, kalarepka

- Mleko na ciepło (0,2l)

- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

- Kluski leniwe z bułką tartą i masłem (210g)

- Sałatka z owoców świeżych (banan, kiwi, winogrona, pomarańcz) (100g)

- Herbata miętowa (0,2l)

 

 

- Kisiel pitny z soku z czarnej porzeczki z całymi jagodami (0,17l)

- Podpłomyk – 2szt

Pt. 23.12.16

Ś-5,13

Z-5,10,13

2d-1,2,4,5,6,9,10,12,13

p-2,5,13

- Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), serem białym i miodem (35g)

- Kawa inka (0,2l)

- Zupa brokułowa z makaronem (0,25l)

 

- Mintaj w panierce (100g)

- Ziemniaki (150g)

- Surówka z ogórków kiszonych, jabłka, cebuli i rodzynek (100g)

- Herbata rumiankowa (0,2l)

 

- Banan-1szt

- Ciasteczko owsiane– 2szt

- Owoc kaki -0,5 szt

- Jogurt naturalny (0,15l)

- Herbata zielona z imbirem (0,2l)

 

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój i deser

Podwieczorek

 

 

 

 

 

 

Wt.27.12.16

Ś-1,5,13

Z-2,5,10

2d-2,5,13

p-2,5,13

- Płatki musli na mleku (0,13l)

- Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), serem żółtym (15g), pomidorem i szczypiorkiem

- Herbata miętowa (0,2l)

- Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (0,25l)

 

- Kotlet mielony wp (90g)

- Kasza jęczmienna (95g)

- Ogórek konserwowy (60g)

- Herbata czarna z cytryną (0,2l)

- Racuchy z jabłkami (150g)

- Mleko (0,2l)

- Banan -1szt

Śr. 28.12.16

Ś-5,13

Z-10

2d-2,5,6,13

p-1,5,7,8,13

- Płatki zbożowe na mleku  (0,13l)

- Pieczywo mieszane (35g) ze schabem wp parzonym (20g) ogórek świeży, rzodkiewka

- Herbata z cytryną (0,2l)

- Zupa z soczewicy z kiełbasą (0,25l)

 

- Kluski śląskie (150g)

- Sos pieczarkowo-śmietanowy (70g)

- Surówka z czerwonej kapusty (100g)

- Soczek owocowy (0,2l)

- Baton zbożowy -1szt

- Kakao (0,2l)

- Gruszka-1szt

Czw.29.12.16

Ś-5,12,13

Z-10,13

2d-2,5,13

p-2,5,13

- Płatki zbożowe na mleku (0,13)

- Parówka drobiowa (50g) z ketchupem (10g)

- Herbata rumiankowa  (0,2l)

- Rosół z makaronem (0,25l)

 

- Kotlet schabowy (80g)

- Ziemniaki (150g)

- Kapusta kiszona duszona (100g)

 

- Woda mineralna (0,5)

 

 

- Jogurt owocowy ok130g-1szt

- Jabłko-1szt

- Herbatniki (27g)

- Herbata czarna z cytryną  (0,2l)

Pt. 30.12.16

Ś-2,5,9,13

Z-5,10

2d-2,5,13

p-1,5,13

- Pieczywo mieszane z pastą ze szprota, twarogu i jajek (40g)

- Kawa inka na mleku (0,2l)

- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

- Pierogi z serem (0,21kg)

- Gruszka -1szt

 

- Kompot owocowy (0,2l)

- Musli owocowe (15g) z mlekiem (150ml)

- Jabłko-1szt

- Herbata ziołowa (0,2l)

 

 

 

 

 

 


         
         
         
         
         
         

 

 

 

 

 Intendent Edyta Nowak

 

 


 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. Zmiany te, będą uwzględniane na stronie internetowej od razu po decyzji o modyfikacjach. Może to czasem nastąpić w dniu serwowania posiłku, którego zmieniony jadłospis dotyczy

 

Jadłospis oraz informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)  

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, wanilia.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.


Wyniki ankiety dotyczącej stołówki

W marcu 2016 r przeprowadzono ankietę dotyczącą dań serwowanych w stołówce szkolnej. Uczniowie mieli za zadanie poddać ocenie 37 drugich dań oraz 31 zup serwowanych w szkole. Najniższą oceną było "1", najlepszy wynik to "6".

Oprócz oceny liczbowej uczniowie mogli

- zasugerować pewne zmiany, które usprawniłyby pracę stołówki

- wymienić dania, jakie chętnie dołączyliby do jadłospisu w szkole, lub, które chcieliby konsumować częściej.

Spośród zup uczniowie (ponad 3 propozycje na 69 oddanych ankiet) wymieniali:

barszcz biały z jajkiem

Spośród drugich dań uczniowie najczęściej (ponad 3 propozycje na 69 oddanych ankiet) wymieniali:

dania ze szpinakiem (naleśniki, pierogi, makaron)

lasagne

naleśniki z białym serem

nugetsy z kurczaka

pesto z makaronem

racuchy z jabłkami

tortilla/ wrapy z kurczakiem i wrzywami

zapiekanki różnego rodzaju z ziemniakami, ryżem, makaronem

Spośród surówek, warzyw i jarzyn gotowanych uczniowie najczęściej (ponad 3 propozycje na 69 oddanych ankiet) wymieniali:

brokuły

buraczki

fasolka szparagowa

kalafior

kukurydza

marchewka

marchewka tarta a jabłkiem – najczęstsza propozycja

marchewka gotowana bez groszku

marchewka z groszkiem

mizeria

ogórki kiszone

pomidory

rzodkiewka

sałata ze śmietaną

sałatka owocowa

surowy ogórek

surówka z białej kapusty

surówka colesław

szpinak

kalarepa

surówka z kapusty pekińskiej

surówka z kiszonej kapusty

 

Wiele z komentarzy, propozycji zawierało zupełnie skrajne informacje.

Przy 430 żywionych małych, często bardzo krytycznych konsumentach takie wyniki nie powinny dziwić. Kuchnia nie ma możliwości oraz nie istnieje racjonalny sposób na przyrządzenie codziennie ulubionego dla każdego ucznia dania.

Ankieta jednak stanowi dla nas sporą podpowiedź i wskazówkę do dalszego działania. Za wszystkie wypełnione formularze serdecznie dziękujemy J

Obiecujemy , że zasugerowane (racjonalne oraz zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.08.2015r) pomysły będziemy systematycznie wprowadzać, sprawdzając ich trafność oraz badając zadowolenie uczniów.

 

Spośród 320 ankiet rozdanych dzieciom lub ich rodzicom (w przypadku klas 1-3), oddano 69 wypełnionych formularzy.

Poniżej wydrukowano oceny, będące średnią arytmetyczną wszystkich wyników jakie wystawili uczniowie.

<td wid

Im wyższa ocena, tym danie bardziej lubiane.                                                             Uczniowie stawiali oceny od "1" do "6"

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 dania

 

 

zupy

 

 

1,8

forszmak

 

2,0

solferino

 

 

2,6

befsztyk

 

2,2

pejzanka

 

 

2,7

gulasz z cieciorki

 

2,2

czosnkowa

 

 

2,8

chilli con carne

 

2,4

cebulowa

 

 

3,1

ryba w cieście

 

2,5

jarzynowa z cieciorką

 

3,3

kurczak w tzatziki

 

2,6

minestrone

 

 

3,3

leczo

 

2,6

jarzynowa z jarmużem

 

3,4

fasolka po bretońsku

2,7

neapolitańska

 

 

3,4

ryba pieczona

 

2,8

gulaszowa

 

 

3,4

pieczeń rzymska

 

2,8

krem z białych warzyw

 

3,4

łazanki z kapustą kiszoną i warzywami

3,1

ryżanka

 

 

3,5

pierogi z kapustą i pieczarkami

3,3

koperkowa

 

 

3,6

kartacze z mięsem

 

3,4

szczawiowa

 

 

3,6

indyk w sosie z dodatkiem żurawiny

3,4

grochowa

 

 

3,6

zapiekanka gyros

 

3,4

krem z dyni

 

 

3,7

łosoś

 

3,5

owocowa

 

 

3,8

kurczak z warzywami po chińsku

3,5

fasolowa

 

 

3,8

szynka w sosie

 

3,6

brokułowa

 

 

3,8

ryż z jabłkiem i jogurtem

3,7

jarzynowa

 

 

3,9

pierogi ruskie

 

3,7

zacierkowa

 

 

3,9

naleśniki z mięsem

 

3,7

kapuśniak

 

 

4,0

pyzy z mięsem

 

3,7

pieczarkowa

 

Fundacja Stefanka Menu na dziś przewodnik dla rodziców dziennik elektroniczny