TERMINY WPŁAT ZA POSIŁK ZA WRZESIEŃ MINĄŁ


TERAZ MOŻNA WYKUPOWAĆ TYLKO  POSIŁKI JEDNODNIOWE


W POKOJU 1C PRZY SZATNI






 

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie i podwieczorek)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 

 

 


 




Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30  dniu wydania posiłku lub w dniach

 

poprzedzających

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

 

 Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

08.09.14

 

- Płatki jęczmienne na mleku

- Bułka wrocławska z pasztecikiem drobiowym, ogórek kiszony

- Herbatka miętowa

- Zupa zacierkowa z ziemniakami

 

- Spaghetti bologneese z mięsa wołowego z serem żółtym

- Fasolka szparagowa żółta i zielona

- Kompot owocowy

- Chrupki kukurydziane

- Jogurt owocowy

- Rumianek

Wt.

09.09.14

 

 

 

- Płatki ryżowe na mleku

- Chleb mieszany z masłem, pastą z twarogu, szczypiorku i rzodkiewki

- Herbatka z kopru

- Rosół z makaronem

 

- Kotlet schabowy

- Ziemniaki z koperkiem

- Surówka wielowarzywna

- Soczek jabłkowy w kartoniku ze słomką

- Batonik zbożowy z owocami suszonymi w polewie czekoladowej

- Mleko

Śr.

10.09.14

 

 

- Płatki musli na mleku

- Bułka ziarnista z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, pomidor, koperek

- Herbata czarna

- Krupnik z ziemniakami

 

- Pieczeń drobiowa z mięsa mielonego

- Kasza gryczana

- Surówka z kapusty czerwonej i jabłka

- Kompot owocowy

- Ciasteczka owsiane

- Ćwiarka pomarańczy

- Herbatka owocowa

Czw.

11.09.14

 

 

- Parówka w cieście francuskim na ciepło, sos pomidorowy

- Ogórek świeży, szczypiorek

- Kawa inka na mleku

- Zupa gulaszowa z pieczarkami i ziemniakami

 

- Ryba smażona

- Ziemniaki ze szczypiorkiem

- Surówka z kapusty kiszonej

- Herbata czarna z cytryną i imbirem

- Pudding Zott

- Jabłko

- Woda z miodem i cytryną

 

Pt.

12.09.14

 

 

- Bułka żytnia z masłem, miodem

- Kawa żołędziowa na mleku

- Zupa neapolitańska z makaronem

 

- Makaron z serem i polewą truskawkowo - jagodową

 

- Kompot owocowy

- Panna cotta z polewą toffi

- Gruszka

- Herbata czarna

 

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

15.09.14

 

- Jajecznica na maśle

- Kajzerka z pomidorem, sałatą i szczypiorkiem

- Kawa inka na mleku

 

- Zupa warzywna z makaronem

 

- Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym

- Ziemniaki z koperkiem

- Ogórek kiszony

- Kompot owocowy

- Koktajl truskawkowo – bananowy na kefirze

- Ciasto piaskowe

 

Wt.

16.09.14

 

 

 

- Drożdżówka z owocami

- Kakao

- Barszcz ukraiński z ziemniakami

 

- Pieczeń ze schabu w sosie

- Kopytka ziemniaczane

- Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i papryki

- Kompot wiśniowy

- Sałatka owocowa

- Biszkopciki

Śr.

17.09.14

 

 

- Płatki cini minis na mleku

- Kiełbaska z wody z ketchupem

- Pieczywo wieloziarniste z masłem, papryka czerwona, sałata

- Herbata owocowa

- Zupa pieczarkowa z makaronem

 

- Pierś z kurczaka smażona saute w sosie śmietanowo-bazyliowym.

- Kasza Kus kus

- Surówka z rzodkwi

- Soczek owocowy

- Wafel ryżowy z pastą z orzechów ziemnych, rodzynek, miodu i marchwi

- Mleczko

Czw.

18.09.14

 

 

- Płatki kukurydziane na mleku

- Bułka kłosik z masłem, schabem parzonym, rzodkiewka, ogórek konserwowy

- Zupa koperkowa z makaronem

 

- Kotlet mielony z mięsa wp.-drobiowego

- Ziemniaki z natką pietruszki

- Buraczki na ciepło

- Herbata z cytryną i imbirem

- Petitek lubiś

- Śliwka

- Kisiel pitny

Pt.

19.09.14

 

 

- Chleb pszenno-żytni z masłem, pastą z makreli

- Kakao

- Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym

 

- Naleśniki z serem

- Surówka z jabłka i marchewki

- Kompot z czarnej porzeczki

- Bułka pszenna z serem żółtym, ogórek świeży

- Herbata ziołowa

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców