TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  MIESIĄC WRZESIEŃ




 Wpłaty gotówkowe

 

2 – 9  września- godz.   7:30 - 10:00

                                              13:30 - 15:20

 

Wpłaty na konto

 

2 – 8 września

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

 

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 

- imię i nazwisko dziecka, klasa

- miesiąc

 

Ceny posiłków


 obiad - 4 zł. za dzień

 

 

 

 

OPŁATY ZA MIESIĄC WRZESIEŃ

 

 

 

 

obiady  -   21 dni x 4 zł. = 84,-










Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30 w dniu wydania posiłku lub w dniach poprzedzających


podając : klasę, nazwisko i imię.


(Do szkoły uczęszczają dzieci o tym samym nazwisku i imieniu)

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta (np. pierwszy tydzień Zimy W Mieście) - centrala przekierowuje rozmowę na Stołówkę. Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. Zmiany te, będą uwzględniane na stronie internetowej od razu po decyzji o modyfikacjach. Może to czasem nastąpić w dniu serwowania posiłku, którego zmieniony jadłospis dotyczy. 

 

 

Menu

Poniedziałek

31.08.2015

 

 

 

Wtorek

01.09.2015

 

 

 

 

 

Środa

02.09.2015

 

 

 

- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g)

 

- Makaron(155g) z musem z owoców(100g) i jogurtem (30g)

- Kompot owocowy (200g)

 

Czwartek

03.09.2015

 

 

- Zupa koperkowa z ziemniakami (250g)

 

- Gulasz wieprzowy (z szynki) (135g (85g mięsa +50g sosu))

- Kasza bulgur (90g)

- Fasolka szparagowa parowana (120g)

- Herbata z miodem (200g)

 

 

 

Piątek

04.09.2015

 

 

 

- Zupa jarzynowa z makaronem (250g)

 

- Dorsz pieczony (100g)

- Ziemniaki ze szczypiorkiem (150g)

- Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki i ziaren dyni (120g)

- Kompot owocowy (200g)

 

Menu

Pn.

07.09.2015

 

- Zupa chłopska z ziemniakami (kapusta włoska, fasola szparagowa, z dodatkiem boczku, kiełbasy) (250g)

 

- Pierogi z serem (240g)

- Sałatka owocowa z pestkami słonecznika (90g)

 

- Herbata miętowo – owocowa (200g)

 

Wt.

08.09.2015

 

 

 

- Zupa szczawiowa zabielana z ziemniakami i jajkiem (250g)

 

- Pieczony udziec z indyka w sosie na bazie żurawiny (75g + 20g)

- Ryż brązowy na sypko (65g)

- Surówka z kalarepki, kiełków warzyw, marchewki, jabłka, orzechów włoskich i kiełków warzyw (90g)

- Woda mineralna (500g)

 

 

- Śliwka (1 szt.)

Śr.

09.09.2015

 

 

 

- Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami

i soczewicą (250g)

 

- Gulasz wołowy z udźca (100g)

- Ziemniaki z natką pietruszki (150g)

- Surówka wielowarzywna kukurydzą (kap. biała, jabłko, marchew, por, kukurydza, groszek, papryka, seler, majonez/ oliwa) (95g)

- Kompot owocowy (200g)

 

 

Czw.

10.09.2015

 

 

- Zupa brokułowa z makaronem (250g)

 

- Pulpety wp. z sosem pomidorowym (80g + 40g)

- Kluski śląskie (150g)

- Surówka selerowa (kapusta biała, seler, marchew, jabłko, papryka, rodzynki, majonez) (100g)

- Kompot owocowy (200g)

 

 

- banan (1 szt.)

Pt.

11.09.2015

 

 

 

- Żurek z jajkiem i ziemniakami (250g)

 

- Miruna smażona saute (100g)

- Ziemniaki z koperkiem (150g)

- Buraczki na ciepło z papryką czerwoną (110g)

 

- Soczek owocowy ze słomką (200ml)

 

Menu

Pn.

14.09.2015

 

- Rosół z makaronem (250g)

 

- Gołąbki mięsno-ryżowe (120g) w sosie pomidorowym (50g)

- Ziemniaki z natką pietruszki (150g)

- Surówka z ogórka kwaszonego, jabłka i cebulki (100g)

 

- Kompot owocowy (200ml)

- Chipsy z suszonych owoców

Wt.

15.09.2015

 

 

 

- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (250g)

 

- Kotlet mielony wp z boczkiem w z dodatkiem sezamu (90g)

- Kasza gryczana niepalona na sypko (90g)

- Surówka z wielowarzywna (kapusta pekińska, rucola,  pomidor, ogórek konserwowy, rzepa biała) (90g)

- Soczek (200ml)

Śr.

16.09.2015

 

 

 

- Zupa śródziemnomorska z makaronem (250g)

 

- Udo z kurczaka pieczone (85g)

- Ziemniaki ze szczypiorkiem (150g)

- Mix warzyw na parze (kalafior, brokuły, marchewka) (100g)

- Herbata zielona z cytryną i miodem (200ml)

Czw.

17.09.2015

 

 

- Zupa grochowa z ziemniakami (250g)

 

- Leczo paprykowo-pomidorowo-cukiniowe z kiełbasą i mięsem drobiowym (190g)

- Ryż na sypko (70g)

- Kompot owocowy (200ml)

Pt.

18.09.2015

 

 

 

- Ryżanka z ziemniakami (250g)

 

- Łosoś pieczony (80g)

- Puree ziemniaczano-selerowe z koperkiem (150g)

- Mieszanka sałat z marchewką, kukurydzą, papryką i sosem winegret z ziarnami dyni (60g)

- Woda mineralna (500ml)

 

Menu

Pn.

21.09.2015

 

- Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g)

 

- Naleśniki z mięsem wp-wołowym (240g)

- Surówka wielowarzywna (z kapusty białej, kiszonej, ogórka kiszonego, kukurydzy, groszku i kiełków warzyw) (100g)

- Soczek owocowy ze słomką (200ml)

- Jogurt fantasia owocowy

 

 

Wt.

22.09.2015

 

 

 

- Zupa pomidorowa z makaronem (250g)

 

- Befsztyk wp. z cebulką (90g)

- Ziemniaki z natką pietruszki (150g)

- Mizeria (70g)

- Woda mineralna (500ml)

 

- Gruszka

 

Śr.

23.09.2015

 

 

 

- A’la strogonow z ziemniakami na mięsie wołowo-drobiowym (250g)

 

- Ryż (85g) z jabłkiem pieczonym, pestkami słonecznika i żurawiną (120g), sos z jogurtu (40g)

- Kompot owocowy (200ml)

 

Czw.

24.09.2015

 

 

- Zupa jarzynowa z ziemniakami i ciecierzycą (250g)

 

- Gulasz drobiowy z pieczarkami (120g)

- Kasza jęczmienna na sypko (90g)

- Marchewka z groszkiem i masłem (100g)

- Kompot owocowy (200ml)

 

- Sezamki

 

Pt.

25.09.2015

 

 

 

- Zupa owocowa z makaronem (250g)

 

- Paluszki rybne z fileta mintaja pieczone (filet porcjowany, ryba nie mielona) 60g

- Ziemniaki z koperkiem (150g)

- Surówka z marchwi tartej i jabłka z orzechami włoskimi i olejem lnianym (90g)

 

 

 

- Herbata zielona z rumiankiem (200ml)

 

 

 

Menu

Poniedziałek

28.09.2015

 

- Barszcz ukraiński z ziemniakami (250g)

 

- Pieczeń rzymska z serem z mięsa wp-drobiowego (90g)

- Kasza pęczak (90g)

- Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, papryki i kukurydzy (85g)

- Kompot owocowy (200ml)

 

Wtorek

29.09.2015

 

 

 

- Rosół z makaronem (250g)

 

- Kotlet schabowy (100g)

- Ziemniaki z natką (150g)

- Surówka wielowarzywna (kapusta pekińska, rzodkiewka, pomidor, ogórki konserwowe, szczypiorek, bazylia św.) (95g)

- Soczek multiwitamina (200ml)

 

Środa

30.09.2015

 

 

 

- Zupa minestrone z ziemniakami (250g)

 

- Pierogi z mięsem (240g)

- Surówka wielowarzywna (dynia, jabłka i orzechy, koperek) (100g)

- Kompot owocowy (200ml)

Czwartek

01.10.2015

 

 

 

Jadłospis na październik zostanie udostępnione najpóźniej 30.09.2015r.

Prócz uwzględnionych w jadłospisie deserów, w miarę możliwości finansowych, mogą pojawić się inne słodkie dodatki (owoce/ jogurty/ ciasto).

 

 

 

Piątek

02.10.2015

 

 

 

 

 

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców