TERMINY WPŁAT ZA POSIŁEKI

ZA  MIESIĄC  LUTY

 

 Wpłaty gotówkowe 

25 – 29  stycznia- godz. 7:30 - 10:00

25 – 29  stycznia  - godz. 13:30 - 15:20

 

Wpłaty na konto 

25 – 28 stycznia

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 - imię i nazwisko dziecka, klasa

- "opłata za obiad”

-  miesiąc

 

11 dni (od 15.10 do 29.01) x 4,-  =  44,-

Stawka żywieniowa za dzień 4,-

 

Karnety wydawane są po wpływie pieniędzy na konto.

Wydrukowane potwierdzenie z konta  nie jest 100% dowodem wpływu

na konto szkoły.

 

 


Odwołania posiłków zgłaszamy do godziny 8:30 w dniu wydawania posiłki lub w dniach poprzedzających

Podając : nazwisko , imię, klasę


(Do szkoły uczęszczają dzieci o tym samym nazwisku i imieniu)

 

 

 

ODWOŁANIE POSIŁKÓW MOŻNA ZGŁASZAĆ

 NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta lub z chwilą gdy linia jest zajęta centrala przekierowuje rozmowę na stołówkę.

Z chwilą gdyby II- ga linia linia była też zajęta centrala przekierowuje rozmowe do sekretariatu.

Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

PROSZĘ CZEKAĆ DŁUŻEJ NA PODJĘCIE ROZMOWY

 


 PRZEZ MAIL

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

     Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.

 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.



 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka, klasa , miesiąc za który jest opłacane

np. Jan Kowalski; kl.0a; marzec; (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

  Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. Zmiany te, będą uwzględniane na stronie internetowej od razu po decyzji o modyfikacjach. Może to czasem nastąpić w dniu serwowania posiłku, którego zmieniony jadłospis dotyczy

 

Jadłospis _Zima w Mieście

Poniedziałek

01.02.2016

- Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym

 

- Filet z kurczaka duszony saute w przyprawach

- Ziemniaki z koperkiem

- Surówka z 3rodzajów kapust, pomidora, groszku i kukurydzy

- Woda z miętą, cytryną i miodem

- Bułka żytnia z pastą z sera białego, szczypiorku, rzodkiewki i pomidora suszonego

- Cząstka ananasa (70g)

- Woda mineralna (0,5l)

Wtorek

02.02.2016

- Zupa jarzynowa z ziemniakami i cieciorką

 

- Makaron ze szpinakiem i serem twarogowym, pulpecik z mięsa wp

- Napar z rumianku z malinami

- Chleb wieloziarnisty z pastą z orzeszków ziemnych, marchewki, rodzynek i miodu

- Cząstka melona (80g)

- Woda mineralna (0,5l)

Środa

03.02.2016

- Zupa ziemniaczana

 

- Zapiekanka z szynki duszonej, ryżu brązowego i warzyw z serem żółtym

- Napar z mięty ze śliwkami

- Chleb żytni z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

- Grapefruit (70g)

- Mleko (0,2l)

Czwartek

04.02.2016

- Barszczyk czerwony zabielany z ziemniakami

 

- Kluski leniwe ze śmietaną

- Surówka z kapusty pekińskiej

- Napar z herbaty zielonej z gruszkami

- Bułka z ziarnami, masłem, szynką wp. pieczoną,  rucolą i ogórkiem kiszonym

- Jabłko

- Soczek pomarańczowy (0,2l)

Piątek

05.02.2016

- Zupa pomidorowa z ryżem

 

- Ryba pieczona

- Ziemniakami

- Marchew po włosku

- Woda z miętą i cytryną oraz miodem

- Mieszanka bakaliowa -  (120g)

- Jogurt naturalny (150g)

- Soczek multiwitamina (0,2l)

 

 

Jadłospis

Poniedziałek

08.02.2016

- Żurek z ziemniakami

 

- Klopsiki wp-wołowe w sosie bazyliowym

- Kasza jęczmienna

- Surówka z selera i marchwi

- Napar z herbaty z truskawkami

- Bułka ziarnista z pastą twarogowo-miodową

- Kiwi

- Woda mineralna

Wtorek

09.02.2016

- Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami

 

- Udko z kurczaka pieczone

- Leczo

- Makaron sojowy

- Napar z pokrzywy z wiśniami

- Chleb pszenno-żytni z masłem, sałatą, szynką wp, serem żółtym, ogórkiem i szczypiorkiem

- Pomarańcz (70g)

- Woda mineralna (0,5l)

Środa

10.02.2016

- Zupa szczawiowa z ziemniakami

 

- Pierogi z jagodami z sosem jogurtowym

- Surówka z pomarańczy, marchewki, pestek dyni

- Napar z rumianku ze śliwkami

- Grahamka z pastą z kurczaka, roszponką, natką pietruszki

- Soczek jabłkowy (0,2kg)

Czwartek

11.02.2016

- Zupa porowo-ziemniaczana

 

- Ryż brązowy z warzywami i kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym

- Napar z koperku (słaby) z porzeczką czarną

- Chrupki kukurydziane

- Banan - 1szt (ok 160g)

- Mleko (0,2kg)

Piątek

12.02.2016

- Zupa pieczarkowa z zacierkami

 

- Filet dorsza duszony z warzywami

- Ziemniaki z natka pietruszki

- Surówka z cykorii z jabłkiem

- Napar z herbaty zielonej z cytryną

- Bułka ziarnista z serem żółtym, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem

- Jabłko – 1szt

- Soczek multiwitamina (0,2l)

 

 

Menu

 

 

Pn.

04.01.2016

 

- Zupa chłopska z ziemniakami (kapusta włoska, fasola szparagowa, z dodatkiem boczku, kiełbasy) (250g)

 

- Pierogi z serem (210g)

- Sałatka owocowa z rucolą i pestkami słonecznika (90g)

 

- Herbata miętowo – owocowa (200g)

 

Wt.

05.01.2016

 

 

 

- Zupa szczawiowa zabielana z ziemniakami i jajkiem (250g)

 

- Pieczony udziec z indyka w sosie na bazie żurawiny (75g + 20g)

- Ryż brązowy na sypko (77g)

- Surówka z kalarepki, marchewki, jabłka, kiełków warzyw, orzechów włoskich, jogurt (90g)

- Woda mineralna (500g)

 

 

- Gruszka (1 szt.)

Śr.

06.01.2016

 

 

 

 

 

Dzień wolny od zajęć.

 

Czw.

07.01.2016

 

 

- Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami i soczewicą (250g)

 

- Gulasz wp. z szynki (72g mięsa)

- Kluski śląskie (150g)

- Surówka wielowarzywna kukurydzą (kap. biała, kiszona,  jabłko, marchew, por, kukurydza, groszek, papryka, seler, oliwa) (95g)

- Herbata czarna z owocami (200g)

 

- Kiwi (1szt)

Pt.

08.01.2016

 

 

 

- Żurek z jajkiem i ziemniakami (250g)

 

- Dorsz smażony saute (80g)

- Ziemniaki z koperkiem (150g)

- Buraczki na ciepło z papryką czerwoną świeżą i konserwową (110g)

 

- Soczek owocowy ze słomką (200ml)

 

 

 

Menu

Pn.

11.01.2016

 

- Zupa pieczarkowa z makaronem (250g)

 

- Gołąbki mięsno-ryżowe (110g) w sosie pomidorowym (50g)

- Ziemniaki z natką pietruszki (150g)

- Surówka z ogórka kwaszonego, jabłka i cebulki z pestkami dyni (100g)

 

- Herbata miętowa (200ml)

- Winogrona (40g)

Wt.

12.01.2016

 

 

 

- Rosół z makaronem (250g)

 

- Kotlet mielony wp.-drob. z dodatkiem sezamu – pieczony (90g)

- Kasza gryczana niepalona na sypko (90g)

- Surówka z wielowarzywna (kapusta pekińska,  rucola,  pomidor, ogórek konserwowy, rzepa biała, migdały) (90g)

- Soczek (200ml)

Śr.

13.01.2016

 

 

 

- Zupa śródziemnomorska z makaronem (250g)

 

- Udo z kurczaka pieczone (70g)

- Puree ziemniaczano-selerowe ze szczypiorkiem (150g)

- Mix warzyw na parze (kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, marchewka) z pestkami słonecznika (100g)

- Herbata zielona z cytryną i miodem (200ml)

 

- Gruszka – 1szt

Czw.

14.01.2016

 

 

- Zupa grochowa z ziemniakami (250g)

 

- Leczo paprykowo-pomidorowo z cukinią i bakłażanem oraz z kiełbasą i mięsem drobiowym (200g)

- Ryż na sypko (80g)

- Herbata owocowa (200ml)

 

- Jabłko (1szt)

Pt.

15.01.2016

 

 

 

- Ryżanka z ryżu brązowego ziemniakami (250g)

 

- Paluszki rybne z całego fileta w panierce (60g)

- Kasza kus kus z koperkiem (90g)

- Mieszanka sałat z marchewką, kukurydzą, papryką i sosem winegret z ziarnami dyni (60g)

- Woda mineralna (500ml)

 

- Cząstka pomarańczy (90g)

 

 

 

 

Menu

Pn.

18.01.2016

 

- Zupa jarzynowa z ziemniakami i ciecierzycą (250g)

 

- Pyzy z mięsem wp-wołowym (220g)

- Surówka wielowarzywna (z kapusty białej, kiszonej, ogórka świeżego, kiszonego, kukurydzy, groszku i kiełków warzyw) (100g)

- Soczek owocowy ze słomką (200ml)

 

 

Wt.

19.01.2016

 

 

 

- Zupa pomidorowa z makaronem (250g)

 

- Befsztyk wp.- fasolowy z cebulką (90g)

- Ziemniaki (150g)

- Mizeria (70g)

- Herbata z pokrzywy z owocami (200ml)

 

- Gruszka - 1 szt

 

Śr.

20.01.2016

 

 

 

- A’la strogonow z ziemniakami na mięsie wołowo-drobiowym (250g)

 

- Ryż (85g) z jabłkiem pieczonym, pestkami słonecznika i żurawiną (115g), sos z jogurtu (40g)

- Lemoniada z miodem i miętą świeżą (200ml)

 

- Grapefruit (60g)

 

Czw.

21.01.2016

 

 

- Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g)

 

- Gulasz drobiowy z pieczarkami (120g)

- Kasza jęczmienna na sypko (90g)

- Marchewka z groszkiem i masłem (100g)

- Herbata czarna z owocami (200ml)

 

- Banan – 1szt

 

Pt.

22.01.2016

 

 

 

- Zupa owocowa z makaronem (250g)

 

- Łosoś pieczony (60g)

- Ziemniaki z koperkiem (150g)

- Surówka z marchwi tartej i jabłka z orzechami włoskimi i olejem lnianym (90g)

 

- Herbata zielona z rumiankiem (200ml)

 

- Kiwi – 0,5szt

 

 

 

Menu

Poniedziałek

25.01.2016

 

- Barszcz ukraiński z ziemniakami (250g)

 

- Pieczeń rzymska z serem z mięsa wp-drobiowego (85g)

- Kasza pęczak (90g)

- Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora, papryki, kukurydzy  i kiełków (85g)

- Herbata zielona z cytryną (200ml)

- Jabłko -1szt

 

Wtorek

26.01.2016

 

 

 

- Rosół z makaronem (250g)

 

- Kotlet schabowy (80g)

- Ziemniaki z natką (150g)

- Surówka wielowarzywna (kapusta pekińska, rzodkiewka, pomidor, ogórki konserwowe, szczypiorek, bazylia św.) (95g)

- Soczek multiwitamina (200ml)

 

Środa

27.01.2016

 

 

 

- Zupa minestrone z ziemniakami (250g)

 

- Pierogi z mięsem (210g)

- Surówka wielowarzywna (dynia, jabłka i orzechy, koperek) (95g)

- Herbata rumiankowa z owocami (200ml)

- Gruszka – 1szt

Czwartek

28.01.2016

 

 

- Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym (250g)

 

- Szynka wp. duszona (75g) w sosie musztardowym (40g)

- Ziemniaki z koperkiem (150g)

- Sałata z kiełkami zbóż (40g) i jogurtem (25g)

- Lemoniada z miodem i miętą świeżą (200ml)

- Melon – 70g

 

Piątek

29.01.2016

 

 

 

- Zupa zacierkowa z ziemniakami (250g)

 

- Mintaj pieczony (80g)

- Kasza jaglana (90g)

- Kapusta kiszona duszona z soczewicą  (100g)

 - Herbata owocowa (200ml)

- Ananas – 60g

 

 

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców dziennik elektroniczny