TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  MIESIĄC  CZERWIEC




 Wpłaty gotówkowe

 

25 – 29  maja- godz. 7:30 - 10:00

25 – 29  maja - godz. 13:30 - 15:20

 

Wpłaty na konto

 

25 – 28 maja

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

 

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 

- imię i nazwisko dziecka, klasa

- "opłata za obiady,    lub   śn.+ob.+podw.   lub    śn. + podw."

- miesiąc

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie z podwieczorkiem)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 

Kwoty za miesiąc czerwiec wynoszą:


Kwoty nie obejmują odwołań za miesiąc MAJ


Kwotę też trzeba pomniejszyć jak dziecko ma wyjazd na zieloną szkołę


W przypadku odwołań posiłków , istnienie możliwość zapytania o kwotę odliczenia. Maile w tej sprawie należy kierować pod adres: obiadysp143@wp.pl.

 

W mailu należy zamieścić następujące informacje: imię i nazwisko dziecka oraz klasę do której uczęszcza.


OPŁATY ZA MIESIĄC CZERWIEC


05.06 jest dniem opiekuńczym wolnym od zajęć szkolnych nie wliczonym w opłatę, jeżeli dziecko będzie korzystać w tym dniu z opieki należy do poniższej kwoty doliczyć opłatę za ten jeden dzień.


26.06 ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO


 

obiady  -   17 dni x 4 zł. = 68,-

 

śniadanie+ obiad+ podwieczorek - 17 dni x 7 zł. = 119,-

 

śniadanie+ podwieczorek - 17 dni x 3 zł. = 51,-








Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30 w dniu wydania posiłku lub w dniach poprzedzających


podając : klasę, nazwisko i imię.


(Do szkoły uczęszczają dzieci o tym samym nazwisku i imieniu)

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta (np. pierwszy tydzień Zimy W Mieście) - centrala przekierowuje rozmowę na Stołówkę. Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Menu

Pn.

25.05.15

 

- Płatki ryżowe na mleku

- Bułka kłosik z masłem, serem żółtym, pomidorem i rzodkiewką

- Herbatka miętowa

- Zupa zacierkowa z ziemniakami

 

- Schab pieczony ze śliwką

- Kopytka ziemniaczane

- Sałata z sosem śmietanowo-jogurtowym z kiełkami zbóż

- Herbata ziołowa

- Granola Sante

- Kakao

Wt.

26.05.15

 

 

 

- Parówka w cieście francuskim z ketchupem

- Kawa inka

- Zupa cebulowa z makaronem

 

- Szynka smażona saute

- Ziemniaki z koperkiem

- Kapusta kiszona duszona z cieciorką

- Soczek

- Kulki Bounty własnego wyrobu

- Jabłko

- Lemoniada z cytryną, miodem i miętą

Śr.

27.05.15

 

 

- Płatki orkiszowe na mleku czekoladowym

- Chleb pytlowy z masłem, salami, sałatą zieloną, papryką konserwową i kiełkami lucerny

- Woda z miodem i cytryną

- Zupa gulaszowa z ziemniakami

 

- Kurczak duszony z warzywami i fasolką czerwoną

- Ryż na sypko

 

- Kompot owocowy

- Chałka z masłem

- Serek homogenizowany

- Cząstka melona

- Herbatka owocowa

Czw.

28.05.15

 

- Grahamka z masłem, serkiem twarogowym kozim, roszponką, papryką i ogórkiem kiszonym

- Mleko z wanilią

- Zupa owocowa z makaronem

 

- Spaghetti z soczewicą

- Surówka z kapusty pekińskiej, białej, marchewki, pora i ogórków konserwowych

- Herbata zielona z miodem

- Budyń kokosowy

- Ciasteczka owsiane

- Herbatka z koperku

Pt.

29.05.15

 

 

- Płatki ciasteczkowe na mleku

- Pieczywo mieszane z pastą z łososia wędzonego, jaj i szczypiorku

- Herbata owocowa

- Zupa porowa z ziemniakami

 

- Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

- Surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli

- Kompot owocowy

 

 

- Przekładaniec z jogurtu, płatków musli i owoców świeżych

- Mleczko

 

Menu

Pn.

18.05.15

 

- Płatki crunchy na mleku

- Grahamka z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem

- Herbata czarna z miodem

- Krupnik z ziemniakami

 

- Naleśniki z mięsem

- Mix warzyw parowanych (brokuł, fasolka szparagowa)

- Woda mineralna

- Jogurt froop

- Ciasto drożdżowe z masłem

- Melon

- Kakao

Wt.

19.05.15

 

 

 

- Chleb pytlowy z pastą czerwonej fasoli, pomidorów suszonych, kiełki warzywne

- Mleko waniliowe

- Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami i zacierkami na mięsie wołowym

 

- Pieczeń z szynki w sosie własnym

- Ziemniaki ze szczypiorkiem

- Surówka żydowska (kapusta biała, jabłko, por, marchew, papryka)

- Herbata zielona

- Sernik własnego wyrobu

- Kawa inka

 

Śr.

20.05.15

 

 

- Owsianka z jabłkiem tartym i orzechami włoskimi

- Bułka kłosik z masłem, salami, pomidor, sałata roszponka

- Herbata zielona

- Żurek z ziemniakami i jajkiem

 

- Mintaj smażony

- Kasza jęczmienna

- Surówka z buraczków, moreli i papryki z pestkami dyni

- Soczek w kartoniku

- Kleik ryżowy  z brzoskwinią na mleku

- herbatniki mini

- Herbatka rumiankowa

Czw.

21.05.15

 

- Chleb razowy z pasztecikiem drobiowym, papryką świeżą, koperek

- Kakao

- Zupa serowa z makaronem

 

-  Filet z kurczaka w panierce

- Ziemniaki z koperkiem

- Surówka z czerwonej kapusty

- Kompot owocowy

- Jabłko pieczone

- Maca

- Mleko z wanilią

Pt.

22.05.15

 

 

- Płatki żytnie na mleku

- Pieczywo mieszane z pastą z makreli i ziół, ogórek kwaszony

- Herbatka z melisy

- Krem z groszku z pestkami słonecznika i groszkiem ptysiowym

 

- Racuchy z jabłkiem

- Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

- Kompot owocowy

 

 

- Sałatka z sera mozzarella, pomidora i bazylii

- Kajzerka z masłem

- Herbatka owocowa

 

 

Menu

Pn.

11.05.15

 

- Budyń czekoladowy na mleku

- Bułka z ziarnami z kiełbasą podsuszaną, pomidor, szczypiorek

- Herbatka owocowa

- Krem z białych warzyw z ziemniakami

 

- Pierogi z mięsem wp - wołowym

- Surówka z kiszonej i białej kapusty, jabłka, marchewki, żurawiny i nerkowców

- Kompot owocowy

- Deser gryczany na kefirze z owocami świeżymi

- Herbatka

Wt.

12.05.15

 

 

 

- Ślimaki z ciasta francuskiego, szynki, sera z ziołami

- Kakao

- Ryżanka z ziemniakami

 

- Polędwica wp. smażona saute

- Ziemniaki ze szczypiorkiem

- Surówka wielowarzywna (z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych, fasolki czerwonej, pomidora i kiełków warzyw)

-  Soczek owocowy

 

- Czastka omarańczy

- Sezamki

- Banan

- Mleczko

Śr.

13.05.15

 

 

- Płatki cynamonowe na mleku

- Pumpernikiel z masłem, pasztetem wp, ogórek kiszony, rzodkiewka

- Herbata owocowa

- Zupa grochowa z ziemniakami

 

 

- Makaron kokardki z twarogiem i owocami leśnymi w żelu

- Woda mineralna

- Pieczywo mieszane z masłem pistacjowym własnego wyrobu

- Jabłko

- Bawarka

Czw.

14.05.15

 

- Pieczywo mieszane z pastą z cieciorki z sezamem

- Kawa zbożowa

- Barszcz ukraiński z ziemniakami

 

- Cząstki kurczaka w sosie jogurtowo śmietanowym z koperkiem, czosnkiem i ogórkiem świeżym

- Ryż brązowy na sypko

- Pomidory z oliwkami i sałatą

- Herbata zielona z miodem i cytryną

- Piernik

- Koktajl truskawkowo – mleczno - kefirowy 

Pt.

15.05.15

 

 

- Płatki jęczmienne na mleku

- Pasztecik z pieczarkami

- Herbatka rumiankowa

 

- Zupa kalafiorowa z ziemniakami

 

- Łosoś pieczony w glazurze miodowo-musztardowej

- Kasza pęczek

- Surówka rarytasek (kapusta biała, jabłko, por, marchew, ananas, sos majonezowy)

- Woda z syropem owocowym i świeżą miętą

- Panna cotta z wiśniami

- Chrupki kukurydziane

- Woda mineralna

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców