TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  MIESIĄC MARZEC MIĄŁ

Teraz można wykupować posiłki jednodniowe





 



Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30 w dniu wydania posiłku lub w dniach

 

poprzedzających

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

W razie nieobecności referenta (np. pierwszy tydzień Zimy W Mieście) - centrala przekierowuje rozmowę na Stołówkę. Prosimy o nie rozłączanie się i zgłoszenie nieobecności intendentce. Nie zgłoszona informacja o nieobecności skutkować będzie brakiem podstaw do zwrotu kosztów posiłku.

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Menu

Pn.

02.03.2015

 

- Płatki jęczmienne na mleku

- Połówka drożdżówki z makiem

- Herbata miętowa

 

- Zupa koperkowa z makaronem

 

- Gołąbki z mięsem i ryżem, sos pomidorowy

- Ziemniaki z natką pietruszki

- Woda mineralna

- Cząstka ananasa świeżego

- Wafle ryżowe z pastą z orzechów ziemnych, marchwi, rodzynek i miodu

- Kakao

Wt.

03.03.2015

 

 

 

- Pieczywo z ziarnem z pasta jajeczno-szynkową, koperek,

- Kawa inka z mlekiem

 

- Barszcz czerwony z ziemniakami

 

- Polędwica wp. smażona z cebulką

- Kasza pęczak

- Surówka z papryki kolorowej, ogórka konserwowego, fasolki czerwonej i kukurydzy.

- Soczek owocowy

 

- Cząstka pomelo

- Kleik ryżowy z bananem na mleku

- Rumianek

Śr.

04.03.2015

 

 

 

- Płatki miodowe na mleku

- Kajzerka z baleronem, mixem sałat, pomidor

- Herbata czarna słodzona miodem

 

- Zupa minestrone z ziemniakami

 

- Łazanki z kapusty kiszonej, mięsa drobiowego, kiełbasy, kapusty kiszonej i warzyw

- Kompot wiśniowy

 

- Banan

- Sernik z serków homogenizowanych z jagodami na biszkoptach

- Herbatka pokrzywowa

Czw.

05.03.2015

 

 

- Bułka z ziarnami z pastą z indyka z warzywami, szczypiorek

- Kakao

- Zupa jarzynowa z ciecierzycą i makaronem

 

- Pieczeń rzymska z serem żółtym

- Ziemniaki

- Sałata ze śmietaną i rzodkiewką

- Kompot truskawkowy

- Przekładaniec z jogurtu, owoców i płatków musli

- Herbata zielona

Pt.

06.03.2015

 

 

 

- Budyń na mleku

- Pasztecik z pieczarkami i kapusty kiszonej

- Herbata owocowa

- Krem z marchwi z ziemniakami

 

- Łosoś pieczony

- Ryż brązowy na sypko

- Surówka krymska (wielowarzywna m.in. z kapustą pekińską, ogórkiem kiszonym, marchewką)

- Herbata z imbirem i cytryną

- Galaretka owocowa

- Jabłko

- Mleczko białe

 

Menu

Pn.

23.02.2015

 

- Płatki kukurydziane na mleku

- Chleb baltonowski z masłem, szynką drobiową, papryka, roszponka

- Herbata owocowa

- Zupa ziemniaczana

 

- Kasza gryczana na sypko

- Pulpety wp. z szynki a’la Strogonow

- Surówka kapuściana z selerem

 

- Woda mineralna

- Kiwi

- Pudding czekoladowy

- Jabłko

- Woda z miodem i cytryną

Wt.

24.02.2015

 

 

 

- Kajzerka z twarożkiem ziołowym, szczypiorkiem, rzodkiewką

- Kawa żołędziowa z mlekiem

- Rosół z makaronem

 

- Udko z kurczaka pieczone

- Ziemniaki z natką pietruszki

- Surówka z ogórków kiszonych, jabłka i cebulki

 

- Soczek pomarańczowy

- Chałka z masłem, dżemem malinowym

- Mandarynka

- Kawa zbożowa z mlekiem

Śr.

25.02.2015

 

 

 

- Płatki ciasteczkowe na mleku

- Chleb pszenno-żytni z serem żółtym i miodem wielokwiatowym

- Bawarka

- Zupa warzywna z dodatkiem soczewicy z ziemniakami

 

- Pierogi z mięsem wp.

- Surówka z buraków

- Kompot owocowy

- Serek waniliowy z owocami

- Herbatniki małe

- Rumianek

Czw.

26.02.2015

 

 

- Chleb żytni z kiełbasą podsuszaną, sałatą zieloną, ogórek kiszony

- Gorąca czekolada

- Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym

 

- Ziemniaki z indykiem w warzywach

- Soczek jabłkowy

- Koktajl z kefiru, banana i kiwi ze świeżą miętą

- Chrupki kukurydziane

Pt.

27.02.2015

 

 

 

- Kasza krakowska na mleku

- Bułka pszenna z ziarnem, pastą jajeczną i rzeżuchą, pomidor

- Herbata owocowa

- Zupa jarzynowa z ziemniakami

 

- Naleśniki z serem

- Surówka z marchewki i jabłek

- Herbata czarna z cytryna i cukrem

- Babka z kaszy manny z sosem owocowym

- Herbata miętowa

 

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców