UWAGA

 

Termin wpłat za posiłki jednodniowe i odwołania posiłków jest określony do 15 grudnia

Po tym okresie nie ma możliwości wpłaty ani odwołania posiłków.

 

 

Opłaty za miesiąc styczeń będą dopiero przyjmowane od 7 stycznia 2015

 

 

Prosimy o nie dokonywanie przelewów wcześniej niż 5 stycznia!

 

 

 


 


OPŁATY POSIŁKÓW JEDNODNIOWYCH

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie z podwieczorkiem)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 



Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30  dniu wydania posiłku lub w dniach

 

poprzedzających

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

15.12.14

 

- Pieczywo wieloziarniste z masłem, szynką z indyka, sałatą roszponką, pomidorem

- Kakao

- Pejzanka z ziemniakami

 

- Spaghetti bologneese z mięsem z szynki wp. pieczarkami i serem żółtym

- Fasolka żółta szparagowa

- Herbata z cytryną

 

- Kinder mleczna kanapka

- Jabłko

- Herbatka ziołowa

Wt.

16.12.14

 

 

 

- Kiełbasa śląska z wody z sosem pomidorowym

- Kajzerka z masłem, ogórkiem świeżym i rzodkiewką

- Herbata czarna z cytryną

- Barszcz ukraiński z ziemniakami

 

- Krokiet z kapustą i pieczarkami

- Kompot z suszu

-Sernik/makowiec

- Koktajl jogurtowo owocowy

- Chrupki kukurydziane

Śr.

17.12.14

 

 

- Płatki żytnie na mleku

- Chleb pszenno-żytni z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką

- Kawa inka

- Rosół z makaronem

 

- Pieczeń z indyka

- Ziemniaki

- Surówka królewska

 

- Soczek

- Banan

- Naleśnik z jabłkiem

- Mleczko waniliowe

Czw.

18.12.14

 

 

- Grahamka z masłem, szynką pieczoną, papryką zieloną i pomidorem

- Mleko na ciepło

- Zupa chrzanowo – ziemniaczana (bardzo łagodna)

 

- Polędwiczka duszona

- Kasza pęczak

- Surówka z sałaty lodowej i warzyw

- Kompot owocowy

- Chipsy jabłkowe

- Chałka z masłem i dżemem truskawkowym

- Kawa żołędziowa

Pt.

19.12.14

 

 

- Poduszkowce karmelowe na mleku

- Pieczywo żytnie z pastą rybną

- Herbatka miętowa

- Zupa śródziemnomorska z makaronem

 

- Ryba smażona

- Ziemniaki

- Kapusta kiszona zasmażana

- Soczek

 

- Kasza manna z posypką z czekolady mlecznej i bananem

- Soczek kubuś

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców