DZIEŃ 2.05.2014  JEST DNIEM WOLNYM OD ZAJĘĆ SZKOLNYCH




 

TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  MAJ



 

wpłaty gotówkowe

 

23 - 30 kwietnia - godz. 7:30 - 11:00

23 - 30 kwietnia - godz. 13:00 - 15:30

 

wpłaty na konto

 

23 - 29 kwietnia

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

(Wpłaty na konto w przypadku odwołań posiłków w mijającym miesiącu, możliwe są tylko

po konsultacji telefonicznej lub mailowej)

 

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 

- imię i nazwisko dziecka, klasa

- "opłata za obiady, lub śn.+ob.+podw.lub śn. + podw."

- miesiąc

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1c i 1d mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie i podwieczorek)


obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 

Kwoty za MAJ wynoszą:

 

obiady dla klas 1 - 6 -  20 dni x 4 zł.= 80 zł.*

 

śniadanie+ obiad+ podwieczorek - 20 dni x 7 zł. = 140 zł.*

 

śniadanie+ podwieczorek - 20 dni x 3 zł. = 60 zł.*

 

 

 

 

W MIARĘ MOŻLIWOŚCI PROSIMY O POSIADANIE ODLICZONEJ KWOTY PRZY WPŁACIE.

 





Odwołania posiłków zgłaszamy osobiście,


telefonicznie lub mailowo


do godz 9:00 w dniu wydania posiłku lub w dniach


poprzedzających

               


TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM



 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl


(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

·  

UWAGA!!!

  

 

PRZEKAZANIE  TEJ INFORMACJI  INNEMU  PRACOWNIKOWI SZKOŁY 

NIE  GWARANTUJE  ODWOŁANIA  ANI  PÓŹNIEJSZEGO ZWROTU KOSZTÓW  ZA  NIEWYKORZYSTANE  POSIŁKI.


 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

·      

·        Jan Kowalski/ 1c/ 10.02.14 - 11.02.14.  lub:  Anna Nowak/ 4c/ 5, 10, 20.12.12.

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7.30 – 9.00.

 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 9:00  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 9:00

 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

 

 Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent

Edyta Urbańska

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

21.04.14

 

 

 

 

----------------------------------------------------------

 

 

Wt.

22.04.14

Dzień wychowawczo-opiekuńczy

 

 

 

 

 

 

 

Śr.

23.04.14

 

 

- Grahamka z pastą z kurczaka w sosie teriaki z warzywami

- Kawa żołędziowa

-  Zupa jarzynowa z ziemniakami 

 

- Makaron z mięsem wp i sosem śmietanowo-pomidorowym

- Kukurydza z groszkiem

- Kompot wiśniowy

 

- Piernik w czekoladzie

- Batonik czekoladowy z ziarnami zbóż

- Kefir z mixowanymi owocami

Czw.

24.04.14

 

 

- Poduszeczki karmelowe na mleku

- Chleb wieloziarnisty z roladą ustrzycką, pomidor, szczypiorek

- Herbata owocowa

Kapuśniak z ziemniakami

 

- Kartacze z mięsem

- Surówka z sałaty lodowej

- Soczek owocowy

- Ciasteczka owsiane

- Kiwi

- Mleczko

Pt.

25.04.14

 

 

- Płatki jogurtowe na mleku

- Bułka pszenna z otrębami z masłem, serkiem ziołowym almette, rzodkiewką

- Herbata czarna z cytryną

 

- Zupa marchewkowa z ziemniakami

 

- Ryba smażona

- Ziemniaki z koprem

- Surówka z ogórka kiszonego

- Herbata czarna z cytryną

 

- Jogurt Froop

- Chrupki kukurydziane truskawkowe

- Kawa inka


         
         
         
         
         
         

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców