TERMINY WPŁAT ZA POSIŁKI

ZA  GRUDZIEŃ




 Wpłaty gotówkowe

 

24 – 28  listopada- godz. 7:30 - 10:00

24 – 28  listopada - godz. 13:30 - 15:20

 

Wpłaty na konto

 

24 – 28 listopada

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099

 

 

W tytule przelewu proszę napisać :

 

- imię i nazwisko dziecka, klasa

- "opłata za obiady,    lub   śn.+ob.+podw.   lub    śn. + podw."

- miesiąc

 

Ceny posiłków

Dzieci z klas „O” oraz 1d 1e 1f mają możliwość całodziennego wyżywienia

(oprócz obiadu również śniadanie z podwieczorkiem)

 

obiad - 4 zł.

śniadania i podwieczorku - 3 zł.

śniadanie, obiad i podwieczorek - 7 zł.,

 

Kwoty za GRUDZIEŃ wynoszą:


Kwoty nie obejmują odwołań za miesiąc LISTOPAD


Od 22 grudnia nie odbywają się już zajęcia (przerwa świąteczna).

Dzieci z klas OA, Ob, w dniach  22, 23, 24, 29, 30, 31  mogą skorzystać z opieki oraz wyżywienia uiszczając dodatkową opłatę, proporcjonalną do ilości posiłków.

W przelewie należy wyszczególnić te dni!


Prosimy o przemyślenie decyzji przy planowaniu wyżywienia.

 

W przypadku odwołań posiłków w listopadzie, istnienie możliwość zapytania o kwotę odliczenia oraz sumę należną za miesiąc grudzień. Maile w tej sprawie należy kierować pod adres: obiadysp143@wp.pl. W liście należy zawrzeć następujące informacje: imię i nazwisko dziecka oraz klasę do której uczęszcza.


OPŁATY ZA MIESIĄC GRUDZIEŃ

 

obiady  -   15 dni x 4 zł. = 60,-

 

śniadanie+ obiad+ podwieczorek - 15 dni x 7 zł. = 105,-

 

śniadanie+ podwieczorek - 15 dni x 3 zł. = 45,-



Ważne informacje dotyczące opłat i odwołań w grudniu


OPŁATY ZA POSIŁKI (JEDNORAZOWE ORAZ KILKUDNIOWE) ORAZ ODWOŁANIA POSIŁKÓW BĘDĄ MOŻLIWE TYLKO DO 18.12.2014r.

 

OPŁATY ZA MIESIĄC STYCZEŃ (GOTÓWKOWE ORAZ PRZELEWOWE) BĘDĄ MOŻLIWE DOPIERO W MIESIĄCU STYCZNIU !!!!!!!!



 

 


 





Odwołania posiłków zgłaszamy

 

osobiście, telefonicznie lub mailowo

 

do godz. 8:30  dniu wydania posiłku lub w dniach

 

poprzedzających

 


 

 

TYLKO I WYŁĄCZNIE NASTĘPUJĄCYM OSOBOM:

 

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 114), mail obiadysp143@wp.pl

 

(tel (22) 617 – 72 - 32 wew 103),

 

W tytule maila proszę zawrzeć następujące informacje : nazwisko imię dziecka, klasa, dzień lub dni, w których dziecko nie będzie korzystało z posiłków, np.:

 

      Powyższe informacje proszę zawrzeć tylko i wyłącznie w tytule maila.

 

 

 

 


Jedyną podstawą zwrotu kosztów za niewykorzystane posiłki są zgłoszenia dokonywane w powyżej opisany sposób.


 

 

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008 r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki - brak opłat w wyznaczonych terminach oznacza rezygnację z posiłków. Wpłaty po terminie nie będą przyjmowane.


 Opłaty za posiłki są zbierane tylko w czasie wyznaczonych wcześniej dni oraz o ustalonych godzinach w miesiącu poprzedzającym ich spożycie.  Jedyną możliwością  korzystania z posiłków nieopłaconych w w/w terminach będą codzienne, pojedyncze opłaty uiszczane w godz 7:30 – 8:30.




 

Informacje dla rodziców dokonujących płatności przelewem.


Niezbędne informacje , jakie należy zawrzeć w tytule operacji to:

Imię i nazwisko dziecka

Klasa

Miesiąc, za który płacimy.

Rodzaj posiłku – obiad/ śniadanie + podwieczorek (umownie wpisujemy: ob/ śn)

 Przykład:

Jan Kowalski; kl.0a; marzec; ob + sn, (bez 15, 22, 29 marca)

Informacje na temat terminów oraz godzin przyjmowania opłat udostępnione są zawsze na stronie internetowej szkoły.

 W  przypadku odwołań posiłków z ubiegłego miesiąca, warunkiem koniecznym dokonania wpłaty jest wcześniejszy kontakt telefoniczny (22 617-72-32 wew.114)  lub mailowy (obiadysp143@wp.pl) w celu ustalenia kwoty przelewu.

 

 

 

Przelewy będą możliwe tylko w terminach podanych

 

wcześniej na stronie internetowej.

 

Nr rachunku bankowego: 15 1030 1508 0000 0005 5075 6099


 

Wpłaty po terminie będą przyjmowane tylko na pojedyncze posiłki, w dniu wydania posiłku

Czyli, jeżeli dziecko będzie chciało jeść posiłki przez cały miesiąc, będzie musiało przychodzić codziennie w godz. 7:30 - 8:30  i płacić za pojedynczy posiłek.

 


 

 

Pojedyncze posiłki  na dany dzień kupować można w godzinach 7:30 – 8:30



 

Bardzo prosimy o przygotowanie w miarę możliwości odliczonej kwoty


 

Dziękuję

Referent Piotr Jakubowski

 

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

 

Jestem intendentką w stołówce Szkoły Podstawowej nr 143 w Warszawie. Ukończyłam Wydział Nauk

o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz kurs dietetyki

na Akademii Dietetyki. Znam zasady prawidłowego żywienia i kieruję się nimi przy układaniu jadłospisów.

Posiłki serwowane na stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności

i Żywienia Człowieka w Warszawie.

Ja oraz pracownicy kuchni dokładamy wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniam bardzo wysoko.

Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców,

którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.

W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.

Ze swojej strony gwarantuję, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

 

 

Intendent Edyta Nowak

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

24.11.14

 

- Płatki miodowe na mleku

- Grahamka z szynką z indyka, sałatą, ogórkiem świeżym, rzodkiewką

- Herbatka rumiankowa

- Ryżanka z ziemniakami

 

- Naleśniki z mięsem

- Surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki

- Kompot

- Gruszka

- Wafel ryżowy z nutellą

- Cząstka pomarańczy

- Mleczko

Wt.

25.11.14

 

 

 

- Chleb ciemny z twarogiem, miodem

- Kakao

- Żurek z ziemniakami i kiełbaską

 

- Pieczeń ze schabu w sosie

- Kasza gryczana

- Surówka colesław

- Herbata czarna z cytryną

- Strudla drożdżowa z serem

- Ciasteczka owsiane

- Banan

- Kawa inka

Śr.

26.11.14

 

 

- Płatki ryżowe na mleku

- Bułka wieloziarnista z masłem, szynką wędzoną, pomidor, szczypiorek

- Herbata czarna z cytryną

- Rosół z makaronem

 

- Gołąbki z mięsem i ryżem

- Ziemniaki

- Soczek

 

 

- Chałka z masłem i dżemem

- Woda z syropem owocowym

Czw.

27.11.14

 

 

- Jajecznica na maśle

- Chleb pszenny z masłem, sałatą, ogórkiem kiszonym, koperek

- Herbata malinowa

- Zupa serowa z makaronem

 

- Kotlet z indyka panierowany w płatkach kukurydzianych

- Ziemniaki

- Surówka z sałat mieszanych, papryki, ogórka pomidorów

- Herbatka miętowa

- Baton kokosowy

 

- Jogurt pitny z owocami

- Chrupki kukurydziane

Pt.

28.11.14

 

 

- Bułka wieloziarnista z pastą z tuńczyka i sera żółtego oraz warzyw

- Kakao

- Zupa krem z groszku z ziemniakami

 

- Ryż z serem białym, wiśniami w żelu i polewą jogurtową

- Herbata owocowa

- Ryż preparowany

- Kiwi

- Soczek przecierany

 

Dzień

Śniadanie

Obiad

Napój

i deser

Podwieczorek

Pn.

17.11.14

 

- Zacierki na mleku

- Pieczywo mieszane z sałatą, kiełbasa krakowską podsuszaną, pomidor, szczypiorek

- Herbata owocowa

- Barszcz czerwony z ziemniakami

 

- Knedle ze śliwką, masłem i cynamonem

- Herbata z cytryną i imbirem

- Belriso

- Gruszka

- Herbatka miętowa

Wt.

18.11.14

 

 

 

- Pieczywo mieszane z masłem, serkiem białym typu włoskiego, papryka, koperek

- Kakao

- Zupa jarzynowa z makaronem

 

- Kotlet mielony wieprzowy z wędzonką

- Ziemniaki

- Marchewka z groszkiem

- Soczek

- Mandarynka

- Melon

- Budyń czekoladowy

- Herbata zielona

Śr.

19.11.14

 

 

- Płatki jęczmienna na mleku

- Parówka pieczona w cieście francuskim, ketchup

- Herbata z cytryną

- Zupa grochowa z ziemniakami

 

- Łazanki z filetem z kurczaka, kiełbaską, kapustą kiszoną, pomidorami

- Kompot owocowy

Sernik/szarlotka

 

- Koktajl maślankowo-jogurtowy z owocowami

- Biszkopciki

Czw.

20.11.14

 

 

- Grahamka z sałatą, polędwicą wp., ogórkiem świeżym i rzodkiewką

- Kawa żołędziowa

- Zupa kapuściana z ziemniakami

 

- Gulasz wołowy

- Kopytka

- Surówka z pomidora, ogórka i kiełków

- Kisiel pitny

- Jogurt

- Kleik ryżowy z brzoskwinią

- Mini herbatniki

- Woda z miodem, cytryna i świeżą miętą

Pt.

21.11.14

 

 

- Płatki kukurydziane na mleku

- Pasztecik z kapustą

- Herbatka ziołowa

- Zupa porowa z makaronem

 

- Ryba smażona

- Ziemniaki

- Surówka

- Soczek

- Lizak Nimm2

 

- Chipsy jabłkowe

- Mleko

Jeśli chcesz otrzymywać "Wiadomości SP 143" wpisz poniżej swój adres e-mail

Fundacja Stefanka Menu na dziś 1% podatku przewodnik dla rodziców